Luontokuva.org sivuston ja foorumin rekisteriseloste

Henkilötietolain (24.4.1999/523) 10 §:n edellyttämä rekisteriseloste.

Henkilötietolaissa määrätään, että ATK:n avulla ylläpidettävästä henkilörekisteristä tehdään rekisteriseloste.

1. Rekisterinpitäjä

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry

Harjupolku 4 A 4

05900 Hyvinkää

2. Yhteyshenkilö

Timo Saarinen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

3. Rekisterin nimi

Luontokuva.org:n sivuston ja foorumin käyttäjärekisteri

4. Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus

Henkilö on rekisteröitynyt käyttäjäksi palveluun. Rekisteriä ylläpidetään palveluun kirjautumiseen, salasanan lähettämiseen tai muuhun yhteydenotto pyyntöön tai häiriökäytösten välttämiseksi.

Rekisterin käyttötarkoitus on palvelun rekisteröityneiden käyttäjien tunnistaminen. Tietoja voidaan käyttää häiriökäytösten selvittämiseksi. Rekisteröinnin yhteydessä käyttäjä on hyväksynyt noudattamaan Foorumin sääntöjä. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää seuraavanlaisia tietoja:

-          IP-osoite

-          Tunnistustiedot: Käyttäjänimi, jolla kirjaudutaan sivustolle tai foorumille; salasana sekä käyttäjän asetukset.

-          Henkilön etu- ja sukunimi, joka näkyy vain toisille rekisteröityneille ja kirjautuneille käyttäjille

-          Sähköpostiosoite, joka voidaan piilottaa julkiselta näytöltä rekisteröitymisvaiheessa

-          Lisäksi käyttäjä voi halutessaan lisätä tietoja itsestään, esimerkiksi iän, paikkakunnan, puhelinnumeron ja henkilökohtaisen nettisivuosoitteen.

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisterin tiedot perustuvat rekisteröityjen käyttäjien itse antamiin tietoihin. Rekisterinpitäjä ei siten voi taata tietojen oikeutta. On kuitenkin huomattava, että Foorumin sääntöjen mukaan Foorumille rekisteröidytään oikealla nimellä.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta käyttäjien henkilötietoja ulkopuolisille ilman rekisteröidyn erillistä suostumusta. Rekisterinpitäjä kuitenkin voi luovuttaa henkilötietoja viranomaisille, joilla on virkatehtävässään lakiin perustuva oikeus tietojen saamiseen.

8. Tietojen poistaminen

Rekisteröityneen käyttäjän profiili ja sen sisältämät tiedot poistetaan käyttäjän pyynnöstä. Tietoja voidaan myös joutua poistamaan valvonnan seurauksena, mikäli rekisteröitynyt väärinkäyttää palvelua tai esimerkiksi harjoittaa palvelun avulla rikollista toimintaa.

9. Tietorekisterin suojauksen periaatteet

Jokaisella rekisteröityneellä käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana, jonka salasanan salassapito on käyttäjän itsensä vastuulla.

Tietorekisterin sisältämät henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisteriin pääsy on rajattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Rekisteriin pääsy on rajattu yhdistyksen verkkosivuston ylläpitohenkilöihin. Käyttäjän salasana on kryptattu ja sitä eivät pysty näkemään edes ylläpitäjät.