Tiedotteet

22.05.2020

Finnfoto: FOTOFINLANDIA 2020 -kilpailu – osallistu viimeistään 4.9.2020

Kutsu suomalaisen valokuvan laatukilpailuun

Valokuva on keksimisestään alkaen tallentanut ainutlaatuisesti elinympäristöämme. Valokuvauksesta on samalla kehittynyt itsenäinen ja vahva taidemuoto. Valokuva on erottamaton osa niin yksityistä kuin julkista menneisyyttämme, nykyisyyttämme ja tulevaisuuttamme.  Juhlistaakseen sekä 50-vuotista taivaltaan että suomalaista valokuvaa Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry kutsuu suomalaiset valokuvaajat osallistumaan FOTOFINLANDIA 2020 -valokuvakilpailuun.

FOTOFINLANDIA 2020 -kilpailu jatkaa pienin muutoksin edellisen Fotofinlandian hyväksi havaitulla formaatilla, jossa kilpailukuvat edustavat valokuvauksen eri osa-alueita ja kilpailuun osallistutaan pääsääntöisesti yksittäisillä valokuvilla (paitsi portfolio-kategoriassa).

Kilpailutyöt arvioi ja pisteyttää kansainvälinen tuomaristo. Tuomariston jäsenet edustavat monipuolisesti valokuvauksen eri aloja ja ovat kokeneita kuva-arvioitsijoita. Kilpailussa palkitaan kunkin kategorian kolme parasta työtä ja kokonaisvoittajan tuomaristo valitsee kategoriavoittajien joukosta.

Kilpailun tulosten julkistaminen sekä palkintojen ja kunniakirjojen jako tapahtuvat Helsingin Musiikkitalolla pidettävässä tilaisuudessa 3.11.2020 klo 12.00. Tällöin avataan myös palkittujen kuvien näyttely, joka on esillä Musiikkitalossa kuukauden ajan. Yleisöäänestys aukeaa tulosten julkistamisen jälkeen Fotofinlandian nettisivulla ja on auki kuukauden ajan.

FOTOFINLANDIA 2020 -kokonaisvoittaja palkitaan Finnfoton juhlavuoden kunniaksi 10 000 €:n rahapalkinnolla, muut kategoriavoittajat 3000 €:n, toiselle sijalle sijoittuneet 2000 €:n ja kolmannelle sijalle sijoittuneet 1000 €:n suuruisilla rahapalkinnoilla. Palkinnot rahoitetaan Kopiosto kopiointikorvauksista kerätyin varoin.

Kilpailun säännöt ovat nähtävillä https://www.fotofinlandia.fi, kilpailutöiden latausaika aukeaa 24.8.2020 klo 8.00 ja sulkeutuu 4.9.2020 klo 16.00.

Finnfoto Facebookissa