Tiedotteet

06.10.2023

Anna Kopiosto-valtakirja Finnfotolle – Lue miksi se on niin tärkeää

Finnfoto ry:lle osoitettu Kopiosto-valtakirja on tasapuolisuuden tae. Miksi suosittelemme, että annat Finnfotolle Kopiosto-valtakirjan? 

Finnfoto ry on tekijänoikeusjärjestö Kopioston jäsen. Järjestömme apurahat ja toiminta rahoitetaan Kopioston meille tilittämillä julkaisujen kopiointikorvauksilla. Siksi on tärkeää, että annat meille Kopiosto-valtakirjan. Sen voi nyt tehdä helposti verkossa.

Voit myös tarkistaa palvelusta oletko aiemmin jättänyt valtakirja ja samalla päivittää tiedot. Kopiosto-valtakirjaan nyt tehty päivitys perustuu 3.4.2023 voimaan tulleisiin tekijänoikeuslain muutoksiin, jotka tuovat mukanaan uudenlaisia mahdollisuuksia teosten käyttölupien kehittämiseen ja myyntiin. Entistä monipuolisemmat luvat voivat tarkoittaa tekijöille uusia korvaustuottoja.

Mikä on Kopiosto-valtakirja?

Valtakirjalla tekijät antavat Kopiostolle oikeuden myöntää puolestaan lupia teostensa kopiointiin ja kerätä näistä luvista tekijänoikeuskorvauksia. Kopioston toiminta perustuu näihin valtuutuksiin.

Finnfoto puolestaan jakaa Kopiosto-korvaukset omille jäsenjärjestöilleen ja näiden yksittäisille jäsenille muun muassa apurahojen muodossa ja erilaisina palveluina valokuvaajille. Valtaosa Finnfoton jakamista apurahoista on Kopiostolta tulevia tekijänoikeuskorvauksia. Finnfoto-apurahojen myöntämisen edellytys on, että hakija on antanut Kopiostolle valvontavaltakirjan. Siksi onkin tärkeää, että jokainen Finnfoto ry:n jäsenjärjestöjen yksittäinen henkilöjäsen antaa Finnfotolle Kopiosto-valtakirjan. Näin Kopioston lisensioinnin ja Kopioston keräämien sekä eteenpäin jakamien tekijänoikeuskorvausten välillä on luonteva yhteys. Valtuutus ei vaikuta työnantajasi tai asiakkaidesi kanssa tekemiisi sopimuksiin.

Terveisin,
Finnfoton hallitus

Anna valtakirja tämän linkin kautta Kopioston valtuutuspalvelussa.