Suomessa toimivia itseänäisiä yhdistyksiä:

SUOMEN AMMATTILUONTOKUVAAJAT RY   
                                                                  SUOMALAINEN MAISEMA
Kotipaikkana Helsinki, perustettu talvella 2005. Suomalaisten Ammattiluonnonvalokuvaajien valtakunnallinen järjestö. Yhdistys toimii suomalaisten ammattiluonnonvalokuvaajien edunvalvojana sekä edistää suomalaista luontokuvausta tiiviissä yhteistyössä Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n kanssa. Yhdistyksessä ovat mukana suomalaiset päätoimiset ja lähes päätoimiset ammattiluontokuvaajat.

KOKEMÄENJOKILAAKSON LUONNONKUVAAJAT RY
Kotipaikkana Huittinen, jäseniä yli 30 eri puolilta Kokemäenjokilaaksoa.

LAKEUDEN LUONTOKUVAAJAT
Etelä-Pohjanmaalla toimiva, rekisteröimätön luontokuvaajien ryhmä. Kuvaajilla on kuukausittaisia kokoontumisia yhteisiin kuvienkatselutilaisuuksiin.

POHJOISEN LUONTOKUVAAJAT RY
Pohjoisen Luontokuvaajat ry on luontokuvaajien alueellinen yhdistys. Tuttavallisemmin se tunnetaan nimellä POLKU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu. Jäseniä Pohjoisen Luontokuvaajat ry:llä on yli 100 eri puolilta Suomea. Yhdistyksen jäsenistössä on luontokuvauksen ammattilaisia, aktiiviharrastajia sekä vasta luontokuvausta aloittelevia harrastajia.

Yhdistyksen toimintaan kuuluvat oleellisesti kuukausikokoukset, joissa on mm. esitelmiä luontokuvaukseen liittyvistä aiheista. Järjestämme koulutusta, kuvailtoja, näyttelytoimintaa sekä opastusta luontokuvauksessa.

Tervetuloa mukaan Pohjoisen Luontokuvaajat ry:n toimintaan!

POHJOISEN KESKI-SUOMEN LUONNONVALOKUVAAJAT RY
Kotipaikka Viitasaari. Pohjoisen Keski-Suomen alueellinen luonnonvalokuvaajien järjestö. Järjestää muun muassa vuosittain Vuoden Luontokuva -tapahtuman Viitasaarella.

PRO LUONTOKUVA RY
Kotipaikkana Helsinki, jäseniä 35. Yhdistys tunnustaa Suomen Luonnonvalokuvaajien toimintaperiaatteet luontokuvauksen edistämisestä sekä eettisistä toimintaohjeista. Sääntöjensä nojalla yhdistys vakuuttaa, että jäsenet toimivat luonnonsuojelulakien mukaisesti ja että jäsenten kuvien yhteydessä on merkinnät, jos kuvaa on manipuloitu tai kuvausjärjestelyt ovat olleet poikkeavia. Jäsenistössä on sekä harrastaja- että ammattikuvaajia. Jäseneksi haetaan työnäytteiden perusteella.

TURUN SEUDUN LUONNONVALOKUVAAJAT RY
Kotipaikkana Turku, toiminta levittäytyy nimensä mukaisesti laajemminkin Varsinais-Suomen alueelle. Aktiiviseen toimintaan kuuluu jäseniltoja, kuvausretkiä ja näyttelyitä. Tutustu otsikkolinkistä kesällä 2005 julkaistuihin nettisivuihin. 


Onko asuinalueellasi luontokuvaajien tapaamisia? Ilmoita niistä meille, niin autamme tiedotuksessa!


Muita valokuvausalan valtakunnallisia järjestöjä

SUOMEN VALOKUVAJÄRJESTÖJEN KESKUSLIITTO RY
Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry toimii koko valokuvausalan hyväksi. Järjestön tavoitteena on parantaa valokuvaajien asemaa ja lisätä heidän ammatillista arvostustaan. Järjestössä on kahdeksan jäsenjärjestöä, mukana myös luontokuvauksen valtakunnalliset kattojärjestöt: Suomen Luonnonvalokuvaajat ry ja Suomen Ammattiluonnonvalokuvaajat ry.

SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY
Suomalaisten kameraseurojen valtakunnallinen kattojärjestö.

SUOMEN VALOKUVAAJAINLIITTO RY
Liiton jäsenistö koostuu monitaitoisista ammattilaisista muotokuvaajista mainoskuvaajiin.

SUOMEN MAINOSVALOKUVAAJAT RY
Suomen Mainosvalokuvaajien valtakunnallinen järjestö.

VALOKUVAUKSEN OPISKELIJAT RY
Valokuvausta opiskelevien valtakunnallinen yhdistys.