Sähköpostilista Koju

Luontokuvaajilla on kaksi erillistä keskustelupalstaa.

Koju-Foorumi
Kaikille avoin keskustelufoorumi on erinomainen kanava jakaa kuvia ja käydä kaikille avointa keskustelua. Tutustu Foorumiin.

Foorumin viestejä voivat lukea kaikki, mutta keskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröityminen keskustelufoorumille on erillinen, mutta liikkumisen helpottamiseksi voit antaa rekisteröityessäsi saman käyttäjätunnuksen ja salasanan, jota käytät myös Luontokuva.org -jäsensivuilla.

Koju-Sähköpostilista
Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n jäsenillä on myös sähköpostikeskustelupalsta "Koju". Voit liittyä sähköpostilistalle alla olevin ohjein. Kojuun voivat liittyä vain yhdistyksen jäsenet.

Sähköpostilistalla keskustellaan foorumin tavoin ajankohtaisista asioista ja siellä tiedotetaan myös webbisivuilla nähtäviä tapahtumia. Listalla on tällä hetkellä noin 400 lukijaa. Listalla on edustavasti myös suomalaiset ammattiluontokuvaajat, jotka jakavat siellä tietoa ja kokemuksiaan. Sähköpostilista on monesti nopea kanava saada vastauksia myös teknisiin ongelmiin - silloin kun kysymykseen on olemassa vastauksia!

Kaikkia Koju-sähköpostilistalle toimitettuja viestejä voidaan kirjoittajan nimellä varustettuna lainata, säilyttää ja julkaista Luontokuva.org -sivuston julkisilla sivuilla.

Sähköpostilista Kojun viralliset säännöt

1§ 
Kirjoittaessasi uudelle Koju-listalle, hyväksyt, että antamiasi vinkkejä ja opastuksia tai keskusteluja voidaan julkaista nimelläsi varustettuna ilman erillistä ilmoitusta myös www.luontokuva.org -webbisivuilla ja kaikille avoimella Foorumilla.   

2§ 
Keskustelu Kojussa on vapaata. Aiheet voivat vaihdella kuvankäsittelystä ympäristöpolitiikkaan. Toiveena on, että Kojussa käydään keskustelua, joka tavalla tai toisella liittyy luontokuvaukseen, ympäristöön  tai yhdistyksen tai kustannusyhtiön toimintaan. Kojun ulkopuolelle rajataan tässä vaiheessa esimerkiksi sähkökitaran virittämistä tms. koskeva keskustelu. Sellaista ei vielä täällä ole näkynyt, mutta tämä ohjeena jatkoa ajatellen.

3§ 
Jos keskustelu eksyy pahasti aiheesta, voi ylläpitäjä huomauttaa, että keskustelu on päättynyt.

4§ 
Kojuun EI SAA lähettää viestejä, joissa purnataan käydyn keskustelun sisältöä tai viestien määrää. Kaikki purnausviestit kuormittavat turhaan sähköpostilistaa. Jos koet, että Kojun keskustelu ei ole asiaan kuuluvaa, lähetä sähköpostiviesti ylläpitäjälle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Henkilökohtaisten herjojen esittäminen on Kojussa kiellettyä.

6§ 
Jos ylläpitäjä sotkeutuu väittelyyn, joka eksyy aiheesta, ylläpitäjälle voi lähettää asiasta huomautuksen sähköpostilla. Kojuun ei tässäkään tapauksessa saa lähettää viestiä, jossa purnataan keskustelun sisällöstä.

7§ 
Kojun viestit on otsikoitava niiden sisällön mukaan. Jos keskustelu alkaa RAW-kuvista, otsikoksi sopii "RAW". Jos viestisi käsittelee osin RAW-kuvaa, mutta laajentuu käsittelemään Vuoden Luontokuva -kisaa, otsikko kannattaa muotoilla: "RAW ja Vuoden Luontokuva". Näin lukijat pysyvät kärryillä viestien sisällöstä.


Varo jättämästä liian pitkiä RE: tai VS: -ketjuja otsikon alkuun.

9§ 
Kojun käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.

Poikkeuksena on henkilökohtaisten laitteiden ja omassa käytössä olleiden tuotteiden välittämistä kolleegoille (käytetyt kamerat, käytetyt kirjat jne).

Jäsenetuyritysten tiedotuksista, kuten kuvauspalveluiden tarjoamisesta ja kuvausmatkoista tiedottamisesta tulee sopia ennakkoon lähettämällä tiedustelu osoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Epäselvissä tapauksissa viestin sisällön soveltuvuus listalle kannattaa varmistaa ennen viestin välittämistä.

10§
Jos Kojun jäsen rikkoo näitä sääntöjä, ylläpitäjä voi erottaa henkilön listalta tapauskohtaisesti määritellyksi ajaksi. Erottamistoimenpiteeseen ei ryhdytä hetken mielijohteesta.

11§ 
Ylläpitäjä ei välttämättä ehdi aina lukea jokaista viestiä. Jos huomaat Kojussa asiattomuuksia, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

12§ 
Jos koet nämä säännöt kohtuuttomiksi, voit jättää osallistumatta keskusteluun tai erota listalta. HYVÄKSYT SÄÄNNÖT osallistumalla Kojun keskusteluun.

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry

Kojun kirjoitusohjeet

1. Huolehdi, että postilaatikossasi on tilaa. Toimimattomat sähköpostiosoitteet poistetaan ilman erillistä ilmoitusta.

2. Huolehdi siitä, että Out of Office tai muut automaattivastaukset eivät tule kojuun. Monissa sähköpostijärjestelmissä on mahdollista luoda sääntöjä, joilla rajoitetaan automaattivastauksia. Jos vastaajaviestin otsikossa on sana AUTOREPLY, koju ei välitä viestiä eteenpäin.

3. Kirjotitaessasi on hyvä noudattaa netikettiä:

  • Laita viestille selkeä sisältöä kuvaava otsikko - vastausketjuissa aihe usein muuttuu.
  • Älä lähetä liitetiedostoja! Kopioi teksti suoraan muun postin perään. Liitetiedostot tekevät viestin lukemisen  hankalaksi ja ne voivat levittää viruksia.
  • Kuvatiedostoja ei voi lähettää liitetiedostona. Voit esitellä kuvia lukijoille www-sivuilla olevassa foormissa
  • Vanhojen mailien siteeraus kannattaa minimoida. Tarkista, että vastaukseen loppuun ei jää turhaan edellinen maili kokonaisuudessaan.
  • Jos saat viestin, joka kehotetaan lähettämään välittömästi monille tai kaikille, jotka tunnet, niin älä lähetä sitä. Kyseessä on laiton ketjukirje tai ns. HOAX eli aiheeton virusvaroitus, joka on itse lähes yhtä haitallinen.
  • Postilistan toiminnassa on toisinaan viivettä - ei kannata lähetellä epäonnistuneeksi luultuja pian uudestaan.

Käytön ohjeiden rikkominen voi johtaa listalta poistamiseen.

4. Koju-viestin maksimikoko liitteineen on 1 Mt.

Kirjautumisohjeet: Kirjautumisohjeet