Tiedotteet

14.02.2020

Valtakunnallinen Kenen luonto? -hanke etsii uusia, toivoa luovia luontokuvia

Maamme kaikkien aikojen laajimman luonnon valokuvaamiseen keskittyvän hankkeen kuraattorina toimiva Juha Suonpää tulee esiintymään SLV ry:n Talvipäiville 7.3.2020. Tule kuulemaan hankkeesta, johon myös jäsenistöllä on mahdollisuus tarjota luontokuviaan. Voit ottaa aiheeseen sopivia kuvia mukaasi. Juha Suonpää antaa niistä palautetta sekä neuvoo kuinka näyttelyhakuun voi osallistua.

Valtakunnallinen Kenen luonto? -hanke etsii uudenlaisia luontotulkintoja

Valtakunnallisen Kenen luonto? -hankkeen haku avautui torstaina 13.2.2020. Haku on avoinna 16.3.2020 asti. Oulusta elokuussa käynnistyvä hanke etsii uudenlaisia luontotulkintoja ja yhdistää tekijöitä ilmastonmuutoksen aikakaudella. Osallistumaan kutsutaan mahdollisimman monipuolinen joukko valokuvataiteilijoita ja luontokuvaajia. Hanketta ovat toteuttamassa Pohjoinen valokuvakeskus, Suomen valokuvataiteen museo, Suomen ammattiluontokuvaajat ry sekä Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Kenen luonto? Keskustelun avaus -tapahtuma, johon sisältyy näyttely ja seminaari, avautuvat Pohjoisessa valokuvakeskuksessa, Oulussa 15.8.2020. Näyttely on esillä Oulussa 16.8. – 20.9.2020, jonka jälkeen se lähtee kiertämään valokuvakeskuksia eripuolille Suomea. Erilaisia tapahtumia käsittävä kolmivuotinen hanke huipentuu Suomen valokuvataiteen museossa syksyllä 2022. Hankkeen kuraattorina toimii taide-, luonto- ja ympäristökuvauksen dosentti TaT Juha Suonpää.

Valtakunnallisen Kenen luonto? -hankkeen tavoitteena on yhdistää valokuvataiteilijat ja luontokuvaajat ja eri ikäiset luonnosta kiinnostuneet ihmiset yhdessä pohtimaan uutta kuvaa luonnosta sekä sen roolia yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Kenen luonto? -hankkeen ajatuksena on synnyttää ja kiihdyttää positiivisia reaktioita sekä muutosta kohti kestävämpää kehitystä. Hanke puhuu luonnon puolesta, nostaa esiin huippuosaamista ja etsii uudenlaisia ammatillisia mahdollisuuksia toimia luontokuvaajana tai valokuvataiteilijana. Sen keskeisinä teemoina ovat muutos, mukautuminen ja toivo.

Lisätietoja