Tiedotteet

26.03.2020

Kiehtovat kyyt – Ensimmäinen, ainoastaan kyistä kertova kirja Jarmo Latvalalta ja Lisse Tarnaselta

Jarmo Latvalan ja Lisse Tarnasen uusi Kiehtovat kyyt -kirja on ilmestynyt 23.3.2020

Tule mukaan luontoretkelle kyiden matalaan maailmaan. Pääset seuraamaan kyiden vuodenkiertoa kevään heräämisestä uuteen horrokseen. Kuvakertomuksissa seurataan kyiden tansseja silloin kun ne menevät käsikirjoituksen mukaan ja silloinkin, kun eivät mene. Seuraat häämenoja ensikohtaamisesta arjen alkuun. Kesällä saalistetaan, joudutaan saaliiksi ja uusi sukupolvi näkee päivänvalon. Opit tunnistamaan naaraat ja koiraat ja huomaat, että kyiden värit ja kuvioinnit ovat häkellyttävän monimuotoiset. Saat tietoa kyiden anatomiasta, aisteista, levinneisyydestä, sitkeästi kiertävistä urbaanilegendoista ja uusimmista kansainvälisistä tutkimuksista, kuvausvinkkejä unohtamatta. Kirja sopii hyvin myös käärmepelkoisille.

Kiehtovat kyyt on Suomen ensimmäinen ja ainoa kyistä kertova kirja, joka on Jarmo Latvalan ja Lisse Tarnasen vuosien työn tulos. Kirjassa on yli 200 kuvaa, selventäviä piirroksia ja 176 sivua.

Voit tilata kirjan osoitteesta: madella@madella.fi. Anna nimesi ja osoitteesi sekä postin vaatima puhelinnumero ja kerro montako kirjaa haluat. Lähetämme laskun, ja kun suoritus on tilillä, lähetämme kirjan. Kirjan hinta on 32 eur sisältäen postikulut.

Lue lisää projektin taustasta.