Näyttelyt

20.01.2020

Lumileopardi jatkaa vaellustaan Nuuksiossa – näyttely Suomen luontokeskus Haltiassa

Lumileopardi käyskentelee alkutalven Suomen luontokeskus Haltiassa. Sähäkän kissaeläimen arkeen Tiibetissä pääsee tutustumaan ranskalaisen Frédéric Larreyn valokuvien ja matkareportaasin avulla. Lumileopardin mailla – näyttely on esillä 29.3.2020 saakka.

Lumileopardin mailla jatkaa suosittujen erikoisnäyttelyjen sarjaa. Kaikkiaan Haltian näyttelyissä vieraili 44 300 näyttelykävijää vuonna 2019, joka on lähes 10 000 enemmän kuin vuonna 2018 (35 742). Myös Haltian kokonaiskäyntimäärä nousi 181 000 henkilöön, kun vuonna 2018 käyntejä tehtiin 176 545.

”Haluamme Haltiassa ottaa kantaa ilmastomuutoksen aiheuttamista muutoksista luonnossa. Lumileopardin mailla -näyttelyn pääosassa oleva lumileopardi on hyvä esimerkki lajista, jonka elinympäristö on kutistumassa ilmastomuutoksen takia. Haluamme myös tuoda esille, että ihminen ja villieläin sopii elämään yhdessä, samoilla alueilla”, sanoo Haltian johtaja Tom Selänniemi.

Näyttely jakautuu Haltiassa sisätiloihin ja ulos. Sisätiloissa upeiden kuvien lisäksi pääosassa ovat lumileopardi, lajin suojelu ja uhat. Nähtävillä on myös Larreyn kuvausmatkasta kertova dokumentti ”Sopusoinnussa lumileopardin kanssa”. Ulkona, Haltian tapahtumakentällä, pääsee Tiibetin ylängön eläinten lisäksi kurkistamaan lumileopardin kanssa elävän kansan arkeen.

Näyttely on tehty yhteistyössä Korkeasaaren eläintarhan kanssa. Korkeasaari liittyi vuonna 2012 Snow Leopard Trust -järjestön tukijaksi osallistuakseen luonnonvaraisten lumileopardien ja niiden elinalueiden suojeluun. Vuodenvaihteessa Korkeasaaren valotaidetapahtumassa, Lux Korkeasaaressa, kerättiin 15 000 € Snow Leopard Trustille. Lajin valoisamman tulevaisuuden toivona myös nuori, joulukuussa Korkeasaareen saapunut lumileopardiuros sai nimen Lux.

Haltiassa järjestetään 15.2. Talviluonnonpäivä yhdessä Korkeasaaren kanssa, jossa keräämme varoja lumileopardin suojeluun. Paikalla tulee olemaan myös Haltian näyttelyn kuvaaja Frédéric Larrey.

Lisätietoja:

Heidi Rosenström, näyttelypäällikkö, heidi.rosenstrom@metsa.fi, puh. 040 593 9915
Haltian nettisivuilla lisää aiheesta