Näyttelyt

07.11.2022

Luonnon valo – voimakuvia lähiluonnosta -valokuvanäyttely / Susanna Alava (30.11.2022-22.1.2023)

Aika: 30.11.2022 – 22.1.2023
Paikka: Villa Elfvikin Luontotalo, Elfvikintie 4,02600 Espoo
Avoinna: Katso aukioloajat täältä

Haluan kertoa kuvillani rakkaudesta lähiluontoon ja siitä, miten luontokuvaus voi antaa voimaa, iloa, toivoa sekä rauhaa elämän tuodessa haasteita. Kameran objektiivin avulla sukellan omaan taikamaailmaani. Saatan intoutua tutkimaan miten pieni tähtimö kurkottaa iltavaloa kohti tai miten vihreä lehtiverho luo suojaisan turvapaikan. Sattumalla on iso rooli kuvieni synnyssä ja olen huomannut niihin liittyneen vahvoja tunnekokemuksia.

Minulla todettiin krooninen syöpäsairaus vuonna 2006. Retkeily ja luontovalokuvaus lähiluonnossa ovat olleet mitä suuremmassa määrin voimanantajia sekä sisällön tuojia elämääni. Kaikki eivät parane syövästä, mutta sen kanssa voi elää kohtuullisen hyvää elämää. Olen harrastanut ja opiskellut digivalokuvausta reilut kymmenen vuotta. Tapani kuvata on kokeilevaa ja yritän koko ajan oppia uutta. Olen kuvannut lähiluonnon pieniä ihmeitä eli lähi- ja makrokuvia luonnonvalossa sekä omassa kotikutoisessa ministudiossani. Tunnelmallisia maisemia olen tallentanut päällekkäisvalotuksella ja liikautustekniikkaa hyväksikäyttäen

Vuonna 2020 kuvani ”Maaginen valo” sai toisen sijan Vuoden Luontokuva-kilpailussa sarjassa ”Vapaa ja luova ”ja valittiin Facebookissa kilpailun suosikkikuvaksi. Lisäksi olen saavuttanut kolme semifinaalipaikkaa samaisessa kilpailussa. Vaikka kilpailumenestys varsinkin juuri koronavuosina on ollut ilahduttavaa ja kannustavaa päällimmäinen syy harrastamiseen on kuitenkin tekemisen ilo ja luonnosta nauttiminen.

Tervetuloa nauttimaan valon ja värien voimasta, pienistä ihmeistä sekä vuodenaikojen tuomasta tunnelmien vaihtelusta!

Instagram-sivu
Näyttelyn juliste

susanna.alava@gmail.com

Näyttelyä on tukenut Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry