Näyttelyt

29.09.2021

Paul Stevens

Naapurini liito-orava -näyttely / Emilia Milonoff, Paul Stevens, Tuomas Heinonen (1.11 alk.)

Aika: 1.11.2021-30.1.2022
Paikka: Korkeasaari, Mustikkamaanpolku 12, Helsinki
Avoinna: ks. aukioloajat täältä

Näyttely kertoo luonnonkolossa pesineen naaraan ja sen kolmen poikasen kesäistä elämänvaihetta siitä hetkestä, kun poikaset ilmestyivät kolosta aina siihen, kunnes viimeisiä kertoja singahtelivat ulos kolosta ja alkoivat liikkumaan pidemmälle, katseidemme saavuttamattomiin.

Valaistuksena meillä oli iltaisin pimenevän metsän luonnonvalo, minkä vuoksi kuvista tuli erittäin tunnelmallisia. Kyseessä on yöeläin, jonka ympäristöä ja elinolosuhteita pyrimme kuvillamme tuomaan ilmaisemaan ja tuomaan katsojan nähtäväksi.

Suurin osa kuvista on otettu auringonlaskun jälkeen, joten kamerat joutuivat suorituskyvyssään äärirajoillensa. Suhteellisen pitkä optiikka, pitkähköt valotusajat sekä erittäin korkeat ISO-arvot vaativat kalustolta paljon, mutta pystyimme tuottamaan haasteista huolimatta laadukasta kuvaa ja esittämään eläimen elinympäristön sellaisena kuin me sen näimme ja koimme.

Näyttelyn tarkoituksena on tehdä nähtäväksi kaupungissa asuvan uhanalaisuusluokituksessaan vaarantuneeksi määritellyn liito-oravan olemassaolo esille ja saada se tuntumaan lajilta, jota haluaa suojella. Toivomme tuovamme kuvillamme kaupungin asukkaille ja päättäjille henkilökohtaisen kokemuksen liito-oravasta ja halun rakentaa oma luontosuhde kestäväksi ja arvokkaaksi. Liito-oravien reviirit kärsivät jatkuvasta rakentamisesta, ja uhkana on, että menetämme naapurimme pysyvästi.

Näyttelyn kotisivut ja kierto:
https://elamaakaupungissa.fi/naapurini-liito-orava/

1.11.2021-30.1.2022
Korkeasaari, Mustikkamaanpolku 12, Helsinki
https://www.korkeasaari.fi/ohjelma/#9006d4d7

9.3.-1.5.2022
Villa Elfvik, Elfvikintie 4, 02600 Espoo
Näyttelyt