Näyttelyt

16.10.2023

Erkko Badermann

Petoja ja alkulintuja -valokuvanäyttely / Erkko Badermann 31.10.2023-21.1.2024

Aika: 31.10.2023-21.1.2024
Paikka: Suomen luontokeskus Haltia , Valogalleria, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo
Avoinna: ti–su klo 10-17

Luontokeskus Haltian valogalleriassa avautuu näytteille kirkkonummelaisen luontokuvaaja Erkko Badermannin näyttely Petoja ja alkulintuja. Näytteillä on 32 korkeatasoista akryyliteosta kaakkureista, kuikista ja maakotkista.

Merkittävää monissa Erkon töissä on, että ne jollain tavalla koskettavat tunteita, mutta ovat samalla visuaalisesti ja teknisesti loisteliaita. Teosten voima perustuu siihen, että ne mahdollistavat ihmisten samaistumisen lintujen arkitouhuihin. Erkko kuvaa mm. kaakkureiden lemmekkäitä ja vauhdikkaita soidinmenoja ja kuikkien hellää poikastenhoitoa. Vesi roiskuu korkealle ja luo veistosmaisia patsaita, kun kaakkurit valmistautuvat tulevaan kesään. Kotkakuvissa tunnelma syntyy vesisateesta, kun pisarat piirtyvät ilmaan ja kotkan höyheniin. Talvella kotkan höyhenpuku saa tyylikkään harmaan huurresilauksen.

Erkko Badermann on kirkkonummelainen luontokuvaaja, joka on erikoistunut erityisesti lintukuvaukseen. Erkon maakotka- kuikka- ja kaakkurikuvia on palkittu viime vuosina niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Näyttely rakentuu näiden palkittujen teosten ympärille.

Näyttely on esteetön ja sinne on vapaa pääsy.

Luontokeskus Haltian näyttelyt

Erkon kotisivut

Erkon Instagram-sivu