Näyttelyt

07.05.2020

Puskalaukauksia – läheltä ja vähän kauempaakin -luontokuvanäyttely / Kari Rissa

Aika: 1.-16.8.2020
Paikka:
Puskan tila, Kalkkilantie 788, Kiikala, Salo
Avoinna: Klo 12-18, vapaa pääsy
 

Monimuotoisia luontovalokuvia  läheltä ja vähän kauempaakin on esillä Puskan tilalla Salon Kiikalassa 1.-16.8.2020.  ”Puskalaukauksia” -niminen näyttely on kokeneen ympäristötoimittajan Kari Rissan kuvallinen kannanotto luonnon puolesta.

– Valokuvani lähiluonnosta  ja vähän kauempaakin näyttävät, millainen luonto voi olla parhaimmillaan, Rissa kertoo. Suurin osa uusista kuvista on otettu parin viime vuoden Salon Kiikalassa sijaitsevan Puska-nimisen tilan lähiympäristössä.

– Olen yrittänyt vangita kuviin kiinnostavia hetkiä ja aiheita maatilamme ympäristöstä: eläimiä, lintuja, luonnonilmiöitä, maisemia. Haluan valokuvillani herättää kiinnostusta ympäristöasioita kohtaan. Haluan myös antaa syyn suojella luontoa.

Näyttelyssä on myös retrospektiivinen osuus vanhoja valokuvia Kari Rissan pitkän toimittaja- ja valokuvaajauran alkutaipaleelta sekä kuvia lähiluonnosta maailmalta. Yhteensä esillä on noin sata valokuvaa. Näyttelyn pitopaikkana on 107 vuotta vanha Puskan tilan navetan ylinen. Navetta on lähes alkuperäisessä asussa ja ylisen puurakenteet  tarjoavat luontovalokuville hienon tausta.

Näyttely järjestetään mikäli se vain on koronaviruspandemian kannalta mahdollista.

Näyttelytiedote