Näyttelyt

28.09.2022

Ursula Kuula

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry: Kamera kuin kaulakoru -Pop up -näyttely / Ursula Kuula (22.10.2022 – 6.1.2023)

Aika: 22.10.2022 –  6.1.2023
Paikka: Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Boassu-kabinetti (Ravintola Haltia), Nuuksiontie 84, 02820 Espoo
Avoinna: Katso aukioloajat täältä.

Olen utelias ja leikkisä kuvaajasielu, joka lähestyy kuvattavaa aihetta ilman liikoja teknisiä hörhellyksiä. Olen onnistunut päästämään toisesta korvasta ulos mahdolliset valokuvaukseen liittyvät opit. Tämä varmasti auttaa siinä, että olen ennakkoluuloton erilaisissa teknisissä kokeiluissa, kun en välttämättä edes itse tiedä mitä touhuan.

Olen kiinnostunut monenlaista kuvauskohteista, mutta kyllä tuo metsän ja meren kutsu on hyvin vahva. Toisaalta hyvin arkisetkin asiat vetävät puoleensa ja näen niissä yksityiskohtia, jotka jäävät ilman kameraa näkemättä.  Kameran ulkoiluttamisen lisäksi mukana kuvauskaverina on usein lasipallo, joskus useampiakin.

Suomenojan lintualtaalla käynti imaisi minut mukaan lintujen maailmaan.

Viime kesänä olikin varsinainen jännitysnäytelmä, kun saimme seurata Mustakurkku-uikun pesintää lähietäisyydeltä, sieltä löysin itseni päivittäin.

Välillä mietin itsekin, mitä kuvassani on eikä se ole aina selvää minullekaan.

En suunnittele kuvauksiani vaan annan hetken viedä. Tai no joskus yritän, mutta yleensä innostun kuvaamaan jotain ihan muuta eteen tulevaa.

Olen ollut perustamassa Karakallioon Kara-Kameroita 1996. Voimme olla ylpeitä siitä, että meillä on aktiivisessa toiminnassa paljon naisia tällä ukkovaltaisella alalla.

Kuvani ovat kohtaamisia tältä vuodelta.

Katso lähelle ja näe kauas.

Astu kuvaan!

Instagram
Facebook
ursula.kuula@gmail.com