Näyttelyt

04.10.2021

Teuvo Rämänen

Torronsuo – taianomaista valoa ja huumaavaa tuoksua -valokuvanäyttely / Liisa Karikuusi ja Teuvo Rämänen

Aika: 6.10-25.11.2021
Paikka: Villa Elfvik luontotalo, Elfvikintie 4, Espoo
Avoinna: Ma-pe klo 9-15, su ja arkipyhinä klo 10-16 (vapaa pääsy)

Liisa Karikuusi ja Teuvo Rämänen ovat espoolainen aviopari, joiden intohimona on suomalainen luonto, luonnossa liikkuminen ja sen valokuvaaminen. Torronsuon kansallispuisto on muodostunut pariskunnalle hyvin rakkaaksi kuvauskohteeksi, sillä kesämökin läheinen sijainti antaa mahdollisuuden vierailla suolla useasti.

”Joka kerta suolla käydessä se näyttäytyy hieman erilaisena. Tietenkin vuodenajat vaihtavat tunnelmaa, samoin päivänkierron eri vaiheet. Maagista ilmapiiriä luovat myös aina yhtä yllätyksellisinä ilmestyvät sumut ja suosta nouseva usva,” kertoo Teuvo Rämänen.

”Kuvatessa suhde Torronsuohon on syventynyt kunnioittavaksi ihailuksi. Suolla saa joka kerta kokonaisvaltaisen aistielämyksen. Suo kertoo siellä kävijälle ikiaikaisia tarinoitaan”, kuvailee Liisa Karikuusi.

Teuvo aloitti kuvausharrastuksensa jo nuoruudessa.  Nykyisin hän kuvaa ennen kaikkea luontoa monipuolisesti ja hänen ominta kuvaustyyliään on maisemakuvaus. Liisalle kameralla ”maalaaminen”, monivalotus ja makrokuvaus ovat läheisiä tyylilajeja. Pitkän työuransa Liisa on tehnyt klassisien musiikin parissa.

Näyttelyjuliste
Näyttelytiedote