Näyttelyt

11.03.2020

Veikko Neuvonen

Valokuvia lähiluonnosta – valokuvanäyttely / Kari Rissa ja Veikko Neuvonen

Aika: 1.6.-4.7.2020
Paikka: Galleria Pikantti, Keskustie 16, Padasjoki (vapaa pääsy)
Avoinna: Ma-pe klo 10-15.30 ja la klo 10-14

Galleria Pikantissa Padasjoella järjestetään 1.6-4.7.2020 kiinnostava ja ajatuksia herättävä luonto- ja ympäristöaiheinen valokuvanäyttely. Näyttelyn kuvaajina ovat pitkän linjan luontotoimittajat Veikko Neuvonen ja Kari Rissa. He ovat molemmat myös osaavia ja kokeneita luontokuvaajia.”Valokuvia lähiluonnosta” -näyttelyn kuvat välittävät Neuvosen ja Rissan näkemyksiä ja kokemuksia luonnosta ja sen monimuotoisuudesta.

– Otamme kuvilla kantaa luonnon puolesta. Haluamme erityisesti näyttää, millainen lähiluonto voi olla kauneimmillaan ja minkälaisia elämyksiä lähiluonnossa voi kokea. Oma piha, niitty ja lähimetsä ovat erinomaisia valokuvauksen kohteita.

Neuvonen on ottanut lähes kaikki näyttelykuvistaan kakkosasunnollaan Padasjoen Virmailassa.

– Olen kuvannut viime vuosina erityisesti perhosia, maisemia ja sieniä. Niitä näyttelystäkin löytyy. Kaikki kuvat on otettu alle kaksi kilometriä kotipihalta. Pyrin kuvaamaan lajien kauneutta ja runsautta, mutta myös muutoksia luonnossa, Neuvonen kertoo. Kuva 1, kuva 2

Rissa on puolestaan ottanut suurimman osan luontokuvistaan Salon Kiikalassa.

– Olen viime aikoina kuvannut luontoa erityisesti maatilamme lähiympäristössä Kiikalassa. Haluan kuvillani herättää kiinnostusta luontoa kohtaan. Haluan myös antaa syyn suojella ja pitää hyvää huolta luonnosta, Rissa toteaa. Kuva 1, kuva 2

Näyttelyssä on yhteensä runsaat 40 luontovalokuvaa. Aikaisemmin osa tämän näyttelyn luontokuvista on ollut esillä Kiikalassa Kari Rissan navettagalleriassa ja Kirkkonummella Taidekahvila Cleopatrassa. Syksyllä 2018 kuvat seilasivat Viking Gracella Turun ja Tukholman väliä neljä kuukautta. Kevään ja kesän 2019 ne olivat esillä Myllypuron palvelutalossa Helsingissä. Galleria Pikantti on Padasjoen taideyhdistys ry:n ylläpitämä taidegalleria Padasjoen keskustassa.

Lisätietoa:

Luontotoimittaja Veikko Neuvonen, email: veikko.neuvonen@elisanet.fi
Ympäristötoimittaja Kari Rissa, email: kari.rissa@rissa.fi