Tiedotteet

04.10.2021

Staffan Widstrand

Vuoden Luontokuva 2021 -festivaaliohjelma ja gaalan esiintyjät

Vuoden Luontokuva 2021 -festivaali pidetään Finlandia-talolla lauantaina 23.10 klo 12 alkaen.

Festivaaliohjelma

Liput: lippu.fi
(Huom. SLV ry:n jäsenet saavat lipun alennettuun hintaan 5.10 saakka – katso lippulinkki viimeisimmästä jäsenkirjeestä)

Suomalaiset esiintyjät:

Tummien metsien tulkki, valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamo. Hän on erityisen kiinnostunut vanhan metsän elämästä ja tunnelmasta sekä muinaisesta kalliotaiteesta ja myyteistä kuvien takan. Hän on pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla ja julkaissut parikymmentä kirjaa. Hänen työnsä ovat jo pitkään kuljettaneet ihmisiä pohjoisen luonnon äärelle miettimään sen ainutkertaisuutta ja haavoittuvuutta.

Monin tavoin palkittu vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri. Valokuvaaminen on Pekka Tuurille intohimo, ja hän kuvaa luontoa ja vedenalaista maailmaa snorkkelia ja sukelluslaitteita käyttämällä. Hän avaa kuvillaan katselijoille aivan uuden ja kiehtovan, vedenalaisen maailman. Luonnon tarkkailu ja valokuvas perustuvat Tuurin mukaan uteliaisuuteen ja haluun tietää enemmän.

Ulkomaalaiset esiintyjät:

Ruotsalainen Canon Ambassador Jonas Classon. Classon kuuluu Euroopan nuorten lintukuvaajien tähtikaartiin, ja on vakiinnuttanut asemansa kilpailuareenoilla yhdellä vuoden 2020 vaikuttavimmista luontokuvista.  Hän on saavuttanut runsaasti tunnustusta ympäri maailmaa kyvyllään vangita kuvaan linnun luonne ja persoonallisuus. ”Lintujen kuvaaminen on aina ollut tärkein tavoitteeni ja sen saavuttaminen on ollut pitkä ja hidas prosessi. Nyt elän unelmaani todeksi.”

Ruotsalainen Staffan Widstrand on monissa kansainvälisissä kuvakilpailuissa palkittu valokuvaaja, National Geographic Explorer sekä Sony Europe Imaging Ambassador.  Widstrand on suuri Suomen ystävä  ja on vieraillut täällä usein. Tällä kertaa hän kuitenkin näyttää kuvia aivan toisesta maasta, paljon kauempaa idästä. Staffan Widstrand on Wild Wonders of China hankkeen johtaja ja yksi sen perustajista. Hän kertoo Kiinasta ja näyttää kuvia eläimistä, joita emme ole aikaisemmin nähneet ja kuvia linnuista, jotka tuntuvat epätodellisilta. Hän kertoo seikkailuistaan monissa jännittävissä paikoissa sekä uusista dramaattisista luonnosuojelupäätöksistä. Staffan Widstrand kertoo tämän päivän Kiinasta sekä sen ainutlaatuisesta luonnosta ja kulttuuriperinnöstä.

Tervetuloa Finlandia-talolle 23.10!

Linkit sivustoihin:

https://www.wildwondersofchina.com/index
https://www.staffanwidstrand.se/index

http://www.heikkiwillamo.com/

Web