Tiedotteet

30.11.2023

Pirjo Lindfors

Finnfoto ry: Luontokuvaaja, anna Finnfoton kautta Kopiostolle valtakirja – mitä enemmän valtakirjoja, sitä enemmän tukea luontokuvaajille

Luontokuvaaja, anna tukesi suomalaisille luontokuvaajille!

“Luontokuvaaja, pidä huolta toisista luontokuvaajista. Mahdollista apurahojen jakaminen myös tulevaisuudessa ja jätä Kopiosto-valtakirja Finnfotolle” 

– Markus Varesvuo

Finnfoto ry on merkittävä apurahojen myöntäjä erilaisiin luontokuvausprojekteihin. Apurahoja voi hakea esimerkiksi näyttelykustannuksiin ja luontoaiheisten kirjojen painatuskuluihin. Finnfoton myöntämät apurahat ovat kaikille kuvaajille avoimesti haettavissa, olitpa sitten ammattilainen tai harrastajakuvaaja.

Finnfoton jakamat apurahat ovat Kopiostolta tulevia tekijänoikeuskorvauksia. Kun jätät Kopiosto-valtakirjan Finnfotolle turvaat jatkossakin sen, että luontokuvaajilla on mahdollisuus saada omiin projekteihinsa tukea. Jos sinulla itselläsi ei juuri nyt ole tarvetta apurahalle, mieti onko kaverillasi näyttely- tai kirjaprojekti menossa, johon hän voisi tarvita tukea.

Finnfoto edustaa sinua valokuvaajana

Finnfotoon kuuluu Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n lisäksi seitsemän muuta valtakunnallisesti merkittävää jäsenjärjestöä, jotka edustavat suurta määrää valokuvaajia. Yksi Finnfoton suurista haasteista on tällä hetkellä se, että valtakirjoja on annettu suhteellisen vähän järjestön jäsenmäärään verrattuna. Paljon on nyt kiinni yksittäisten jäsenten aktiivisuudesta, jotta Kopiosto voi kerätä ja jakaa tekijänoikeusmaksuihin perustuvat korvaukset oikeudenmukaisesti. Mitä enemmän valtakirjoja, sitä enemmän mahdollisuuksia ja tukea suomalaisille luontokuvaajille apurahojen muodossa.

Kopioston rooli

Kopiosto puolestaan valvoo, että tekijänoikeuksiasi kunnioitetaan ja kuviasi käytetään luvallisesti. Kun annat Kopiostolle Finnfoton kautta valtakirjan, Kopiosto huolehtii eduistasi ja oikeuksista silloin, kun kuviasi kopioidaan painotuotteista, verkosta tai käytetään tv-ohjelmissa. Finnfoto jakaa Kopioston sille maksamat korvaukset kuvien käyttöluvista apurahoina sekä tiedotuksen ja neuvontapalvelujen muodossa.

Miten Kopiostolle syntyy tekijänoikeuskorvauksia

Kopiosto myy lupia tekstien ja kuvien osittaiseen kopiointiin ja digitaaliseen käyttöön sekä audiovisuaalisten teosten käyttötapoihin. Kopioston luvilla asiakkaat saavat käyttää vastuullisesti ja vaivattomasti erilaisia tekijänoikeuden suojaamia aineistoja. Kopioston lupia hankkivat muun muassa oppilaitokset, yritykset ja julkishallinto.  Lupia ei myydä kaupalliseen käyttöön.

Pidäthän huolta, että valtakirjasi on kunnossa. Voit antaa sen Finnfotolle helposti verkossa. Se vie vain pari minuuttia.

Hyödyllisiä linkkejä: 
Lisätietoja Kopiosto-valtakirjasta
Linkki Kopioston valtuutuspalveluun (valitse tämä linkki valtuutukseen)
Tietoa Finnfoton apurahoista

Lisätietoja: Finnfoto ry, toimisto@finnfoto.fi, 045-137 3540