F. Lokkien taidelento. Matti Pukki

Matti Pukki: Lokkien taidelento

Vuoden Luontokuva  2014 julkistettiin 18.10.2014 Helsingin Kulttuuritalolla Vuoden Luontokuva   -festivaalissa.

Vuoden Luontokuva 2014 on kotkalaisen Matti Pukin maalauksellinen ”Lokkien taidelento”
Tuomariston hurmasi kuvan maalauksellisuus:
”Luontokuva kuin maalaus! Hieno toteutus vanhasta ideasta. Kuva joka aivan varmasti jakaa mielipiteet kahtia ja herättää keskustelua. Luontokuva voi sittenkin olla taidetta! Kuva-alan muoto on kaunis ja puut rajattu reunoissa huolellisesti. Kuvaaja on kamerallaan onnistunut maalaamaan liikkuvaan taustaan mielenkiintoiset valkoiset hahmot. Kevyen kevyesti lepattavat, hätkähdyttävän valkoiset linnut ovat osuneet juuri oikeille paikoilleen. Taustan upea värimaailma luo kuvaan mielenkiintoisen kontrastin. Kuva on värimaailmastaan ja liikkeestään huolimatta rauhallinen ja täynnä symboliikkaa.”
Kuvaaja Matti Pukki kertoo olleensa karhumailla sijaitsevassa kojussa kesäkuisena yönä.   ”Yö oli sateinen ja tuulinen, eikä karhuja liiemmin näkynyt. Aloin ajankuluksi kuvaamaan lokkeja pitkällä valotuksella liikuttaen samalla kameraa ylös ja alas. Tuloksena syntyi kuva Lokkien taidelento.”
Kilpailu
Vuoden Luontokuvasta on kilpailtu jo 34 kertaa, alkaen vuodesta 1981. Kilpailu keräsi tänä vuonna kaikkien aikojen kuvamäärän, yhteensä 12857 kuvaa kahdeksaan eri sarjaan. Suosituimmat sarjat olivat Linnut (2582 kuvaa) ja Maisemat (2388 kuvaa).  Kilpailun pääpalkinnon arvo oli tänä vuonna 5000 euroa.