Tiedotteet

15.09.2023

1. sija Luonnon taidetta -sarjassa: Mia Surakka

Kuusamo Nature Photo 2023 kuvakilpailun palkitut

Luontokuvaus näyttäytyi jälleen loistavana taiteen lajina, kun Kuusamo Nature Photon vuotuiseen luontokuvakilpailuun osallistui runsaasti valokuva- ja videoteoksia. 

Kilpailu keräsi yhteensä 1320 upeaa kuvaa, jotka kilpailivat Hannu Hautala -sarjan ja Luonnon Taidetta -sarja voitoista ja kunniamaininnoista. Näiden lisäksi Instagramissa käytiin Lasten ja Nuorten -sarja ja uutena Nature in Motion REELS -sarja. 

Kilpailu osoitti jälleen kerran luontokuvauksen monipuolisuuden ja sen, kuinka luonto voi innoittaa taiteellisia näkökulmia, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Jonna Kalliomäki.

Aiheista esiin nousi tänä vuonna erityisesti Suomen luonnon petoeläimet. Lasten ja nuorten -sarjassa nähtiin runsaasti lintuaiheita. 

Kilpailun pääsarjan, kuvaajalegenda Hannu Hautalan nimikkosarjan, voiton vei Lari Laasjärven (Mäntsälä)  jylhänkomea luontokuva pohjoisen havumetsän kuninkaasta karhusta. 

Luonnon taidetta -sarjan voittokuvaksi nousi Mia Surakan (Tampere) unenomainen kuva, jonka taitava tekninen toteutus vetosi tuomaristoon.

Lasten ja nuorten Instagram-kisan voiton vei Vsuvelaphotography, Veikko Suvela Tampereelta, vangitsevalla kuvalla niittykirvisestä.

Uuden Reels-sarjan ensimmäinen sija meni Petri Koivistolle, jonka video erottui joukosta tyylikkään minimalistisena ja tunnelmaltaan pehmeänä. 

Liitteistä löydätte kaikki sarjavoittajat ja tuomariston kommentit.

Kuusamo Nature Photo 2023 parhaat on näkyvillä festivaalin verkkosivuilla Luontokuvakilpailut РKuusamo Nature Photo

Kilpailun päätuomaristoon kuuluivat puheenjohtaja Jonna Kalliomäki, sekä luontokuvaajat Paavo Hamunen ja Mika Honkalinna ja vierailevan tuomarina nähtiin valokuvaaja Harri Tarvainen. Lasten ja nuorten sarjan tuomaroivat tapahtumasihteeri Linda Sainion johdolla Karoliina Kumpula ja Niko Väisänen.

P√§√§palkintojen Hannu Hautala -sarja ja Luonnon Taidetta -sarja voittajille on 2000 ‚ā¨ ja 1500 ‚ā¨ rahapalkinnot ja muut sijat saavat lahjakortteja. Lasten ja Nuorten -sarjan p√§√§palkinto on 350 ‚ā¨ ja samoin Reels-sarjan.¬†

Kilpailun järjestäjät kiittävät kaikkia osallistujia upeista luontokuvista.

Onnittelut voittajille ja kunniamaininnan saaneille!