Tiedotteet

23.03.2020

Luontokuvaaja Markus Varesvuolle päävoitto Glanzlichter 2020 -luontokuvakilpailussa

Helsinkiläinen luontokuvaaja Markus Varesvuo on voittanut kuvallaan saksalaisen Glanzlichter 2020 -luontokuvakilpailun, joka järjestettiin nyt 22. kerran. Kilpailuun osallistui noin 17000 kuvaa. Kilpailun voitto irtosi kuvalla merikotkasta, jonka synnystä Markus Varesvuo kertoo seuraavasti.

”Olen käynyt useasti Norjassa kuvaamassa merikotkia hyvän ystävän ja taitavan oppaan Ole Martin Dahlen luona. Osa luontokuvista syntyy yksin puurtaessa, toiset yhteistyössä osaavien kumppaneiden kanssa. Tämän kuvan taustalla on kahden erilaisen osaajan yhteistyö. Ole Martin tuntee alueensa, jossa hän on ruokkinut merikotkia parikymmentä vuotta. Hän ymmärtää valokuvaajien työtä ja veneenhallinta on hallussa. Valokuvaaja voi keskittyä kuvaamiseen”, kertoo Markus.

”Mielessäni olin kypsytellyt ideaa kuvasta, jossa merikotka saalistaa vastavalossa tummaa taustaa vasten. Kuvaa ei ollut helppo toteuttaa; luontokuvauksessa valokuvaaja pääsee hallitsemaan vain osaa tekijöistä. Idean toteutus onnistui ja kyllähän tämä palkinto mieltä lämmittää”, toteaa Markus.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä.