Näyttelyt

20.06.2024

Erkko Badermann

Petoja ja alkulintuja -valokuvanäyttely / Erkko Badermann 26.6.-20.7.2024

Aika: 26.6 -20.7.
Paikka: Kirkkonummen Pääkirjasto, Kirjastotalo Fyyri, Porkkalasali, Kirkkotori 1, 02400 Kirkkonummi
Avoinna: ma-to klo 9-17, Pe-La 9-15

Kirjastotalo Fyyrin Porkkalasalissa avautuu näytteille kirkkonummelaisen luontokuvaaja Erkko Badermannin näyttely Petoja ja alkulintuja. Näytteillä on 31 korkeatasoista teosta Kirkkonummen kaakkureista, kukista ja haahkoista. Maakotkat ovat Pirkanmaalta ja Kuusamosta.

Merkittävää monissa Erkon töissä on, että ne jollain tavalla koskettavat tunteita, mutta ovat samalla visuaalisesti ja teknisesti loisteliaita. Teosten voima perustuu siihen, että ne mahdollistavat ihmisten samaistumisen lintujen arkitouhuihin. Erkko kuvaa mm. kaakkureiden lemmekkäitä ja vauhdikkaita soidinmenoja ja kuikkien hellää poikastenhoitoa. Vesi roiskuu korkealle ja luo veistosmaisia patsaita, kun kaakkurit valmistautuvat tulevaan kesään. Kotkakuvissa tunnelmaa luo ruskan värjäämä maasto ja tummanpuhuvat taustat. Talvella kotkan höyhenpuku saa tyylikkään harmaan huurresilauksen.

Erkko Badermann on kirkkonummelainen luontokuvaaja, joka on erikoistunut erityisesti lintukuvaukseen. Erkon maakotka- kuikka- ja kaakkurikuvia on palkittu viime vuosina niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Kaakkurit ja kuikat on kuvattu Erkon kotikunnassa Kirkkonummella. Kotkakuvat ovat Pirkanmaalta ja Kuusamosta.

Näyttely on esteetön ja sinne on vapaa pääsy

Linkki: Kirjastotalo Fyyri

Erkon kotisivut: https://erkko.com

Erkon Instagram-sivu