Tiedotteet

27.01.2020

Pohjoismaisen luontokuvakilpailun voitto Rainer Carpelanille

Pohjoismaisen luontokuvakilpailun voitto ensi kertaa Suomeen

Lietolainen luontokuvaaja Rainer Carpelan on voittanut kuvallaan ”Somewhere over the rainbow” pohjoismaisen ”Nordic Nature Photo Contest 2020”- kilpailun pääpalkinnon. Kilpailu on suurin pohjoismaissa otetuille luontokuville suunnattu kilpailu ja se järjestettiin jo kymmenettä kertaa. Tähän kansainväliseen kilpailuun saavat osallistua sekä luontokuvauksen ammattilaiset että harrastajat. Kilpailussa oli kymmenen eri kategoriaa ja kuvia kilpailuun lähetettiin 4900 kappaletta. Carpelanin kuva voitti ”vuoden lintukuva” – sarjan sekä koko kilpailun pääpalkinnon. Palkintona oli 80 000 norjan kruunun (n. 8000€) arvoinen kuvausmatka Keniaan. Palkintoseremonia pidettiin lauantaina 25.1. Oslon konserttihallissa.

Rainer Carpelan kertoo voitokkaan kuvansa taustoista seuraavaa:

”Olin kuvaamassa merikotkia Norjan koillisrannikolla Flatangerissa. Ilma oli sateinen ja synkkä, mutta aika ajoin aurinko pilkisti pilvien välistä. Huomasin veneestä horisonttiin piirtyvän puolikaaren muotoisen sateenkaaren. Otin runsaat kaksikymmentä kuvaa sateenkaaresta yrittäen saada mukaan myös jonkun veneen ympärillä ahkerasti pyörivistä lokeista – yhdessä kuvassa lentävä lokki oli onneksi oikeassa kuvakulmassa ja asennossa. En aluksi kiinnittänyt ottamaani kuvaan huomiota, koska olin ensisijaisesti kuvaamassa saalistavia merikotkia ja otin matkalla yli 6000 kuvaa. Voittajakuva oli arkistoissani ”raakakuvana” toista vuotta, ennen kuin sattumalta vanhoja kuvia selatessani kiinnitin siihen huomiota ja tein sen valmiiksi.”

Rainer Carpelan on harrastanut aktiivisesti luontokuvausta kymmenisen vuotta ja hän keskittyy luontokuvissaan lähinnä lintujen sekä nisäkkäiden kuvaamiseen. Hän on pitänyt useita valokuvanäyttelyitä ja hänen ottamiaan kuvia on julkaistu mm. postimerkkinä.

www.carpecam.kuvat.fi
Instagram

Lisätietoja:
Rainer Carpelan
040 5533759