Tiedotteet

23.05.2023

Jaana Kotamäki edessä vas. Mikko Oivukka edessä oik. ja Jonna Wood takana vas. Mukana myös Pirjo Lindfors sekä SLV:n varapuheenjohtaja Kalle Larsson.

Suomen Luonnonvalokuvaajien Eettinen toimikunta esittäytyy

Meitä luontokuvauksen harrastajia ja ammattilaisia yhdistää varmasti tarve monimuotoisen ja hyvinvoivan luonnon säilymiseen. Ilman luontoa ei ole luontokuvausta!

Suomessa on kymmeniä tuhansia luontokuvaajia. Moni kantaa taskussaan kännykkää, jolla voi ottaa ja jakaa kuvan hetkessä maailmalle. Kännykkäkuvaajista ammattilaisiin, meillä kaikilla on nykyisin entistä suurempi vastuu, mutta myös yhdessä suurempi mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti ympäristön tilaan ja harrastuksemme säilymiseen.

SLV:n puheenjohtajan, Pirjo Lindforsin aloitteesta on nyt lähdetty rakentamaan yhdistystä, jossa vastuullisuus, luontokuvauksen eettisyys sekä luonnonsuojelu tuodaan näkyvämmin esille.

Keväällä 2023 Eettiseen toimikuntaan valittiin uusina jäseninä Jonna Wood toimikunnan puheenjohtajana ja Mikko Oivukka. Toimikunnassa jatkaa myös Jaana Kotamäki. Eettisen toimikunnan tavoitteena on kehittää toimintakulttuuria, joka on eettisesti kestävällä pohjalla, ja jonka mukaan SLV:n jäsenet ja seuraajat haluavat toimia. Se on kaikille kunnia-asia.

Toimikunta haluaa myös nostaa luontokuvauksen luonnonsuojelullista merkitystä ja mahdollisuuksia näkyvämmäksi ja kannustaa kuvaajayhteisöä käyttämään mahdollisuuksiaan vaikuttaa luonnon ja sen kuvaamisen puolesta.

Eettisen toimikunnan ensisijainen tavoite on toimia ennakoivasti ja positiivisen kannustamisen ja tiedonjakamisen kautta. Toimikunnalla on myös velvollisuus puuttua mahdolliseen luontokuvauksen etiikan vastaiseen toimintaan.

Voit laittaa meille sisältöehdotuksia, tutkintapyyntöjä tai olla muutoin yhteydessä sähköpostitse: eettinentoimikunta@luontokuva.org.

Jatkossa tulemme päivittämään Luontokuvaajan Eettisen Ohjeistuksen, rakentamaan yhteistyötä muiden järjestöjen ja toimijoiden kanssa sekä luomaan ajankohtaista ja informatiivista sisältöä SLV:n kaikkiin kanaviin sekä lehteen. Pysy siis kuulolla ja tue työtämme!

Eettisin terveisin,
Jonna Wood
Eettisen toimikunnan puheenjohtaja

Jonna: www.jonnawood.com
Jaana: www.jaanakotamaki.com
Mikko: www.oivukka.fi