Tiedotteet

03.11.2020

Vuoden 2020 Fotofinlandian voittaja on Johanna Sjövall

Porilaisen Johanna Sjövallin taianomainen kuvasarja Magic of Horses voitti Suomen suurimman valokuvakilpailun 10 000 euron pääpalkinnon. Ammatti- ja harrastajavalokuvaajille suunnatun Fotofinlandia 2020 -kilpailun voittajat julkistettiin tänään palkittujen kuvien näyttelyavajaisissa Ideaparkissa Lempäälässä. Fotofinlandian tuomaristo luonnehti tämän vuoden loppukilpailuun valittuja kuvia laadultaan erittäin korkeatasoiseksi ja visuaaliselta tarinankerronnaltaan inspiroiviksi ja moderneiksi. Tuomariston mukaan päävoittaja ja muut kilpailun seitsemässä eri sarjassa palkitut kuvaajat edustivat kisassa kansainvälisestikin valokuvauksen huipputerävää osaamista ja luovuutta. Tämän vuoden kilpailussa suosituimman genren, luontokuvauksen, lisäksi nousussa olivat henkilö- ja ihmiskuvaus.

Fotofinlandia 2020 -kilpailuissa palkitut

Johanna Sjövallin voittaman pääpalkinnon lisäksi kilpailussa menestyi Onni Wiljami Kinnunen Limingasta, joka voitti kaikki Mainoskuvat-sarjan kolme palkintoa ja joka palkittiin myös kolmessa muussa kilpailusarjassa.

Portfolio-sarjan voitti kilpailun pääpalkinnon voittanut Johanna Sjövall. Toiselle ja kolmannelle sijalle tulivat Suvi Sievilä Espoosta ja Juhamatti Vahdersalo Orivedeltä.

Luontokuva-sarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Risto Raunion Naantalista, jonka kuvat palkittiin sekä ensimmäisellä että toisella sijalla. Kolmannelle sijalle tuli Petri Pietiläinen Helsingistä.

Lehtikuva-sarjan voitti Jetro Stavén Helsingistä, toiselle ja kolmannelle sijalle tulivat Vesa Tyni Turusta ja Jarmo Mäki Hollolasta.

Mainoskuvien sarjan kaikki kolme palkintoa voitti Onni Wiljami Kinnunen Limingasta.

Muotokuva-sarjan voitti Onni Wiljami Kinnunen, toiselle ja kolmannelle sijalle tulivat Jukka Vähälummukka Mustasaaresta ja Roosa Tanhuanpää Helsingistä.

Taidekuva-sarjan ensimmäisen ja kolmannen sijan palkinnon voitti Pia Maria Rautio Lahden Villähdestä ja toiselle sijalle tuomaristo valitsi Onni Wiljami Kinnusen kuvan.

Kuvituskuva-kategorian voitti Onni Wiljami Kinnunen, toiselle sijalle tuli Pia Maria Rautio ja kolmannen sijan jakoivat Markus Aspegren Kuopiosta ja Juhamatti Vahdersalo.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Finnfoton Facebook-sivulla tunnelmia palkintojenjakotilaisuudesta.

Onnittelut kilpailussa menestyneille!