Tiedotteet

04.12.2019

WWF:n Vuoden 2019 luontokirja -kilpailun voittaja

Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen valitsi vuoden 2019 luontokirjaksi Suomalainen susi -teoksen. Kirjan ovat toimittaneet Erkki Pulliainen ja Lassi Rautiainen, joka on Suomen Luontokuvaajat SLV ry:n jäsen

Suomalainen susi esittelee yhden maamme kiehtovimmista petoeläimistä. Viidestä finalistista voittajateoksen valinnut Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen kuvailee kirjaa kiihkottomaksi.

”Teoksessa käytetään tiedettä ja tieteen ymmärtämistä suden roolin ja ekologisen lokeron kuvaamiseen. Se on tärkeää, sillä usein kokemukset sudesta kääntyvät joko voimakkaasti positiivisiksi tai negatiivisiksi. Vaikka tunnepohjainen suhtautuminen ei ole huono asia, se ohjaa usein väärään suuntaan. Tämän tyyppiset kirjat kääntävät suuntaa ja päästään pois harhaisesta ajattelusta”, Ollikainen sanoo.

”Sudella on oikeutus elää ja sitä tarvitaan Suomen luonnossa. Sudesta on hyötyä ihmiselle ja luonnolle, se on vertaansa vailla. Susi toimii muun muassa luonnon puhdistajana siivotessaan pois vieraslajeja ja huonokuntoisia eläimiä”, sanoo Lassi Rautiainen, joka on toinen kirjan tekijöistä.

Vuoden luontokirja -kilpailuun osallistui yhteensä 32 teosta.

Lisätietoja:
Lassi Rautiainen, lassi.rautiainen@articmedia.fi

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä.